Vooral vrouwen blijken chique te willen daten

AMSTELVEEN – Een rolbevestigende conclusie: Vrouwen willen geen avontuurtjes, maar zoeken een serieuze en betrouwbare partner. Dat terwijl mannen het minder nauw lijken te nemen als het om partnerkeuze gaat. Dat is althans de conclusie die getrokken kan worden een jaar na de introductie van First Class Date. Want vooral vrouwen lijken het een prettige gedachte te vinden dat hun toekomstige partner ook een serieuze relatie in gedachten heeft.

De datingsite First Class Date ging vorig jaar de lucht in en richt zich uitsluitend op singles in het hogere segment. Duurzame relaties tussen leden is het ultieme doel en dat lijkt met name vrouwen aan te spreken. Tot nu toe hebben veel meer vrouwen dan mannen belangstelling voor een lidmaatschap getoond.

De vrouw legt de lat kennelijk hoger als het om een toekomstige relatie gaat. Bij veel vrouwelijke inschrijvingen wordt de beoogde partner behoorlijk uitvoerig omschreven met trefwoorden als: interessant, intelligent, serieus en trouw. Het woord gentleman valt ook vaak en humor en respect zijn gewilde eigenschappen. Regelmatig wordt gezinspeeld op een gezamenlijke toekomst en het (samen) genieten van het leven.

Om zichzelf te omschrijven benadrukken veel van de leden hun vrouwelijke kanten: aantrekkelijk, stijlvol en verzorgd worden hier regelmatig voor gebruikt. Karaktertrekken als een eigen willetje of behoefte aan een beetje privacy worden soms genoemd.
De inschrijvingen zijn afkomstig van vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën.

Vrouwen blijken veel waarde aan zaken als veiligheid, niveau en duurzaamheid in de relatie te hechten. Geen vluchtige contacten en losvaste afspraken dus. Mannen lijken daar minder gevoelig voor te zijn. Dat is althans de voorlopige conclusie die uit de resultaten getrokken kan worden, een jaar na de introductie van de website. De vrouwelijke leden zijn op dit moment dan ook ruim in de meerderheid bij First Class Date.

Een voorspelling over wanneer ook de heren hun terughoudendheid laten varen, daar waagt niemand zich aan op dit moment. Voorlopig moeten enkele tientallen dames in het bestand nog geduld opbrengen. Er wordt hard aan een oplossing gewerkt om meer heren over de streep te trekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *