Dating voor hoger opgeleiden

Ze zeggen wel eens: ‘opposites attract!’ Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen hun partners toch vooral vinden in hetzelfde leefmilieu, via het werk of via gemeenschappelijke vrienden. Wat dat betreft gaat het gezegde in de online-dating ook niet op. Gebleken is dat dates het meest succesvol zijn wanneer er een partner wordt gekozen die ongeveer dezelfde achtergrond heeft. Vandaar dat er online steeds meer datingsites ontstaan die zich specifiek op een bepaalde groep richten. Goede voorbeelden zijn Farmdate, Christian Match of 50-plusdate.

Het voordeel van algemene datingsites is dat je er potentiële partners uit alle hoeken van de samenleving kunt vinden, maar dat maakt deze sites ook direct een stuk onoverzichtelijker. Verdere kritiekpunten zijn vaak dat de sites te massaal zijn en dat er tussen het grote aantal abonnees soms ook mensen met verkeerde intenties zitten. Geen fijne omgeving om een dating partner te vinden dus. Deze datingsites werken vaak aan de hand van heel veel zoekcriteria om de zoektocht naar een potentiële partner te starten. Eén van de meest gebruikte zoekcriteria op deze websites is opleidingsniveau en dit blijkt ook een redelijk goede voorspeller te zijn van een succesvolle date! Vandaar dat je tegenwoordig ook veel datingsites vindt specifiek voor hoger opgeleiden. Twee goede voorbeelden van dit type datingsite zijn het populaire e-Matching en het veel bezochte Match4me.

In een recent onderzoek van TROS Radar naar datingsites is gebleken dat deze twee datingsites voor hoger opgeleiden goed scoren in het onderzoek. Hierin werd gekeken naar zaken als gebruiksgemak, prijs, succesratio, waarheidsgetrouwheid, inactieve profielen en de kwaliteit van reacties. In het onderzoek werden algemene datingsites beoordeeld, dating voor hoger opgeleiden, dating voor senioren en meer doelgroep-gebonden datingsites. Een zéér interessant onderzoek dat een goed startpunt voor je kan zijn als je erover denkt om lid te worden van een datingsite en het lot een handje te helpen. Het onderzoek is terug te lezen via deze link.

Hier en daar op internet vind je trouwens het bezwaar van sommige mensen dat dit discriminatie zou zijn. Wij zijn het hier niet mee eens. In het dagelijks leven selecteer je de mensen waarmee je omgaat ook op basis van je persoonlijke voorkeuren, waarom zou je dat niet mogen doen wanneer het om online dating gaat? Je doet er volgens ons ook niemand kwaad mee als je je bij de zoektocht naar een potentiële date richt op een bepaalde doelgroep. Alleen maar handig en fijn dus. Zolang we elkaar in onze waarde laten, gaat het allemaal prima.

Hoe zien datingsites voor hoger opgeleiden eruit?

Dan iets inhoudelijk over datingsites voor hoger opgeleiden. Het valt ons op dat de websites een stuk kleinschaliger zijn dan de meeste algemene datingsites. Je hebt over het algemeen wat minder opties om je profiel aan te kleden of contacten te leggen. Op sommige datingsites kun je elkaar bijvoorbeeld virtuele cadeautjes of een bloemetje geven. De eerlijkheid-factor ligt vaak hoger op deze sites en de profielen zijn vaak wat uitgebreider. Wij vinden het altijd erg fijn als we zien dat er op een dating site voldoende profielen met echte en complete informatie staan. Uiteindelijk moet je als lid toch een keuze maken voor een bepaalde persoon en die keuze wil je weloverwogen maken en gebaseerd op eerlijke goede informatie. De datingsites voor hoger opgeleiden zijn over het algemeen ook minder drukbezocht. Maar zoals gezegd kan dit zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het is maar net waar je naar op zoek bent en dat blijft toch wel de gouden regel bij online dating. Blijf jezelf en volg je gevoel!

Gratis lid worden bij datingsites voor hoger opgeleiden

We hebben het tot nu toe vooral gehad over betaalde dating-sites. Voor een serieuze zoektocht ben je over het algemeen beter uit op de betaalde sites. Daar zijn vaker eerlijke mensen te vinden en heb je een betere kans op een geschikte match. We kunnen ons echter ook voorstellen dat je, wanneer je bijvoorbeeld pas net aan online dating begint, eerst even wilt kijken hoe het eraan toegaat of naar wat voor soort datingsite je voorkeur uitgaat. Een goede keuze kan dan Smart Singles zijn. Deze bieden ook dating voor hoger opgeleiden en een lidmaatschap is gratis. Voor uitgebreidere opties en volledige functionaliteit heb je echter wel een V.I.P. lidmaatschap nodig en dit is niet gratis. Veel dating-sites doen dit en het lijkt misschien een truc, maar zie het als een proefabonnement! Je maakt eerst eens kennis met de werkwijze van een datingsite om vervolgens te kijken of je er mee verder wilt gaan. Dat is wat ons betreft ook een goede tip voor het daten op sites voor hoger opgeleiden. Bekijk eerst eens rustig wat je wilt, stort je nergens overhaast in en volg wederom je eigen gevoel.

We hebben geprobeerd met dit artikel de feiten eens op een rij te zetten. We hebben je een aantal suggesties gedaan voor datingsites voor hoger opgeleiden en uitgelegd waarom dit type sites steeds meer aandacht krijgt. We hopen dat je nu iets beter voorbereid bent wanneer je de online datingmarkt opgaat en weloverwogen je keuze kunt maken om ofwel de algemene datingsites op te zoeken (voor meer keuze) of de meer doelgroep-gebonden sites (voor een hogere match-kans) kiest. Zoals gezegd, volg je gevoel en dan komt de ware vanzelf! Succes!

Nieuwsgierig? Lees meer op e-Matching