Date Tips

Voor iedereen die nieuw is op het gebied van online dating, is het wellicht interessant om wat tips te lezen die wij in de jaren hebben binnen gekregen van lezers van onze blogs, artikelen en top-vijfs. Wij verdiepen ons in de verschillende dating-sites, welke mogelijkheden er zijn om een zo goed mogelijke match te vinden en hoe je dat doet. En niet onbelangrijk, om de date vervolgens ook tot een gezellig en leuk eind te brengen. Wij zetten de volgende date tips even voor je op een rij!

Online dating tips

 • Bepaal van tevoren of je je wilt inschrijven op een algemene datingsite of liever op een datingsite in een bepaalde doelgroep, zoals dating voor hoger opgeleiden, dating voor 50-plussers of dating voor studenten – De online dating-wereld komt in vele soorten en maten. De één vindt het fijn op een algemene datingsite omdat er een grote gemeenschap is en vaak vele mogelijkheden tot contact leggen, anderen vinden juist een kleinschalige dating-site fijn omdat de sfeer wat persoonlijker en serieuzer is. Voor ieder wat wils! Maak je eigen keuze en vergelijk voor een weloverwogen keuze een aantal datingsites via onze Top-5.
 • Steek voldoende tijd in het aankleden van je profiel – Eén van de belangrijkste date tips: De eerste indruk wordt gemaakt met je profiel. Om deze volledig, compleet en vooral interessant te maken moet je er best wat tijd insteken! Maar dat loont, want uit onderzoek is gebleken dat incomplete profielen nooit serieus worden genomen. Voeg dus een foto toe, maar vertel ook iets over jezelf en maak er een kloppend geheel van. Vraag bijvoorbeeld een vriend/vriendin om het na te lezen en te bepalen of het profiel zo goed bij je past. Vermelden wat je graag uit het contact zou willen halen of waar je naar op zoek bent kan duidelijkheid scheppen, maar wellicht ook potentiële dates afschrikken. Wees daar dus voorzichtig mee.
 • Plaats geen bewerkte foto’s of foto’s van jaren geleden, wees liever eerlijk – Eerlijkheid duurt het langst, zeggen ze wel eens. Het is prima een mooie foto van jezelf te plaatsen, je bent tenslotte ook mooi en dat mag gezien worden! Het is op de lange termijn echter wel succesvoller als je een eerlijke en recente foto plaatst. Dit geldt overigens ook voor de informatie op je profiel.
 • Vermeld niet op je profiel hoe goed je bent in bed – Doorgestuurd aan ons door Johan en gelijk heeft-ie. Online dating is al lang geen grap meer en een prima alternatief voor wie het bijvoorbeeld moeilijk vindt op iemand af te stappen in de kroeg. En online dating is ook niet per definitie gelinkt aan seks. Ben je daar wel op uit, zijn er genoeg websites voor je te vinden en raden we je aan de serieuze dating-sites links te laten liggen.
 • Als je je irriteert aan iemand, blokkeer dan gelijk zijn of haar profiel – Dit lijkt heel bot of afkeurend, maar deze knop zit er niet voor niets! Net als in het dagelijks leven wil je niet zomaar en door iedereen versierd worden en kun je ook laten weten of je geïnteresseerd bent of niet. De ervaring leert dat sommige personen op dating-sites niet serieus zijn of de beste intenties hebben. Jij wel! Dus wegwezen met die types!
 • Reageer altijd op een voor jou grappige manier, als degene hier niet op ingaat heeft hij/zij niet hetzelfde gevoel voor humor – Wij vinden de tip die we kregen van Lisanne persoonlijk een heel goede! Een goede match wordt gemaakt op basis van een persoonlijke klik met elkaar, die ontstaat vaak vanuit een zelfde gevoel voor humor. Probeer het eens uit en zie op deze manier snel of de klik aanwezig is.
 • Geef niet zomaar je telefoonnummer of adres aan iemand – Deze tip lijkt overbodig, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die afhaken na een teleurstellende of vervelende ervaring online. En zo hoeft het niet te gaan! De dating-wereld ligt voor je open en contact maken kan met iedereen, maar wees voorzichtig met de keuze voor een eventueel ‘live’ contact.

Date Tips bij je daadwerkelijke date

Het is bijna zover. Je hebt wat leuke gesprekken gehad via het internet of app. Jullie hebben beide wel interesse in elkaar, maar hoe verder. Je wilt elkaar immer toch een keer in het echt zien om te kijken of het daadwerkelijk klikt. date tips over hoe je die date vooral voor jezelf goed laat verlopen.

 • Zorg altijd voor voldoende veiligheid bij een date – Deze tip is in lijn met de vorige. Besluit je toch de stap te zetten met iemand af te spreken, doe dat dan op een neutrale locatie en laat bijvoorbeeld aan een vriend/vriendin weten waar je bent!
 • Maak van je eerste date een korte date – Ook deze gaat eigenlijk verder op ‘de eerste date’. Omdat je nog niet goed weet met wie je te maken hebt en hoe het zal gaan verlopen is het raadzaam om, wanneer je voor het eerst met iemand afspreekt, niet direct te hard van stapel te lopen! Plan een wandeling door het park of een lunch in plaats van direct een hele avond vol te plannen. Je zou maar zo na 15 minuten al weer weg willen..
 • Trap niet in de gebruikelijke dating scams – Er zijn nogal wat oplichters actief online. Deze mensen zijn niet uit op een leuke date of gezellig contact met een potentiële partner, maar op ordinaire geldklopperij. Voorbeelden zijn dat de ander vraagt om geld voor een treinkaartje of iets dergelijks. Begint iemand al vroeg in het contact over geld, weet je vaak al waar het heen leidt. Kap het dan zo snel mogelijk af!
 • Het gaat vooral om plezier – Datingwebsites zijn een leuke mogelijkheid iemand te leren kennen, maar onthoudt dat het uiteindelijk gaat om het contact dat je eraan overhoudt en of je plezier hebt met degene die je hebt gevonden. Datingsites zijn geen wondermiddel en er is ook geen enkele datingsite die 100% garantie geeft op een leuke date. Leuk moet je het zelf tenslotte maken! Volg je gevoel, wees jezelf en dan komt er uiteindelijk altijd een leuk persoon op je pad.

We hebben je nu een aantal tips aangedragen die moeten leiden tot een positieve ervaring in de online dating-wereld. Maar er zijn nog veel meer tips te bedenken natuurlijk. Vind jij dat we een belangrijke tip hebben gemist of wil je een ervaring delen, laat het ons dan gerust weten! Stuur ons een e-mail via de contactpagina.