Speeddaten, singlesfeest of single reizen?

De verschillende datingsites doen er vanzelfsprekend alles aan om de leden te helpen bij het vinden van haar of zijn nieuwe partner. Elke relatie begint natuurlijk met het eerste contact en naast het aanbieden van online mogelijkheden zijn er ook heel veel offline mogelijkheden waarbij jij leuke mensen kunt ontmoeten. Het online daten is erg makkelijk en anoniem maar uiteindelijk komt het er op neer om dat je er toch op uit gaat om op deze wijze een leuke single te ontmoeten. In Nederland vind je tal van dating evenementen waar je als vrijgezel je helemaal thuis voelt. Door het laagdrempelige karakter en door het feit dat je zeker weet dat je omgeven wordt door andere vrijgezellen wordt het gegarandeerd een leuke dag, avond of zelfs week! Er zijn drie veel voorkomende dating evenementen in Nederland te vinden speeddaten, singlesfeest en singlereizen. Hier wordt uitgelegd wat deze evenementen inhouden en wat je er van kunt verwachten zodat jij weer een stapje dichterbij komt bij het vinden van een leuke partner.

Speeddaten

Een terugkerend probleem voor veel vrijgezellen is het tijdsgebrek om op zoek te gaan naar een nieuwe partner, speeddaten is dan dé oplossing. Tijdens een speeddate avond maakt een groep van circa 15 tot 30 mannen en vrouwen kennis met elkaar door korte gespreken van ongeveer 5 minuten. Het is hierbij de bedoeling dat er een korte eerste indruk wordt opgedaan waarna je kunt invullen of je geïnteresseerd bent in de betreffende persoon. Wanneer beide personen ingevuld hebben na de speeddate dat ze geïnteresseerd zijn wordt door de organisatie de telefoonnummer of het e-mailadres vrijgegeven en kan er contact worden opgenomen.

In de meeste gevallen is het zo dat de vrouwen tijdens de avond aan hetzelfde tafeltje blijven zitten en dat de mannen om de circa 5 minuten op signaal van de organisatie bij de volgende vrijgezel plaatsnemen. Om het meeste uit de speeddate sessie te halen hebben wij verschillende tips voor je zodat op je gemakt aan het evenement kunt deelnemen en de juiste indruk kunt achterlaten.

Vragen
Verzin voordat je begint aan de speeddate verschillende vragen voor jezelf waarnaar jij geïnteresseerd bent en wat voor jouw belangrijk is. Zo kan je in korte tijd toch veel van die persoon te weten komen zodat je een gedegen beslissing kunt nemen of na deze korte date een vervolg wenselijk is. Hierbij kan je denken aan vragen zoals; Hoe besteed je jouw vrije tijd? Wat zijn jouw doelen in het leven? Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?

Verzorging
Tijdens elke date is het zeer belangrijk maar veel mensen vergeten het vaak nog. Zorg dat je er verzorgd uit ziet zodat je een juiste indruk achter laat. Vooral bij speeddaten is de eerste indruk het belangrijkste en je wilt dan ook dat deze goed is.

Luisteren
Zorg er voor dat er een duidelijke balans is tussen het praten en luisteren. Wanneer jij constant aan het praten bent en de ander er niet tussen komt heeft diegene wel een indruk van jou maar jij niet van hem of haar. Neem dan ook tijd om naar de andere persoon te luisteren.

Single reizen

Een probleem waar vrijwel elke vrijgezel tegen aan loopt. Vakanties, ga je in je eentje of ga je weer met dezelfde vrienden mee? In je eentje op vakantie gaan is vaak een stuk minder leuk doordat je geen ervaringen kunt delen en een gesprekspartner is op zijn tijd ook wel fijn. Single reizen zijn de ultieme oplossing voor vrijgezellen om de vakantie op een leuke manier in te vullen.

Een Single reis houdt in dat een groep vrijgezellen met elkaar op vakantie gaan en zo elkaar tijdens de vakantie leren kennen. Op deze manier heb je een zeer leuke vakantie maar krijg je ook nog eens nieuwe vrienden of zelfs een nieuwe partner. Single reizen zijn in Nederland zeer populair en zijn er dan ook in alle verschillende soorten en maten te vinden voor elk budget. Of je nu een op een actieve zeilvakantie wilt bij Griekenland of liever naar een luxe vakantievilla met hottub gaat voor elke soort reis is er genoeg animo.

De single reizen zijn niet anders dan alle andere groepsreizen op het feit na dat iedereen vrijgezel is. Hierdoor ontstaat er direct een fijne sfeer en zal er een hechte groep ontstaat doordat iedereen alleenstaand in de groep is.   Het is verstandig om bij de touroperator te informeren in hoeverre de nadruk op vrijgezellen komt te liggen, zo zal bij de ene reis er actief gewerkt worden aan het vinden van een nieuwe partner en bij de andere reis een meer ongedwongen sfeer hangen.

Lijken single reizen jouw ook wel iets? Boek dan eerst een weekendje weg zodat je goed kunt beoordelen of dit soort reizen iets voor jou zijn. Wanneer het leuk blijkt te zijn kan je daarna een langere reis boeken.

Singlesfeest

Als je van een meer ongedwongen sfeer houdt zijn de verschillende singlesfeesten misschien iets voor jou! Een singles feest is een dansavond met vaak een leuk thema waar vrijgezellen op af komen met als doel nieuwe contacten te leggen. Deze evenementen zijn de uitgelezen kans voor een vrijgezel om een leuke vrouw of man te ontmoeten.

De singlesfeesten zijn vaak op een bepaalde doelgroep gericht zo heb je bijvoorbeeld feesten die speciaal voor 40+ers zijn of een feest die alleen voor vrijgezellen is uit de regio Zwolle. Op deze manier ben je omringd met mensen die vaak dezelfde interesses hebben wat het contact leggen een stuk makkelijker maakt.

Het wordt aangeraden om een singlesfeest alleen te bezoeken. Op deze manier wordt je gedwongen om actief contact te zoeken met de andere bezoekers en is de kans groter dat jij wordt aangesproken wordt door een leuke man of vrouw.

Naast speeddaten, singlefeest en single reizen zijn er nog veel meer mogelijkheden voor vrijgezellen om contact te leggen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook culturele uitstapjes voor vrijgezellen naar musea of een natuurwandeling. Als jij in grote groepen niet tot je recht komt kan je natuurlijk ook altijd het online daten nog proberen. Hier geniet je van anonimiteit en kan je altijd helemaal jezelf zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *