Datestress

Voor bijna iedereen blijft een date spannend. En dat is logisch. Je weet immers vaak niet wie je gaat treffen. Je maakt je daarbij natuurlijk ook een beetje zorgen over of die andere persoon jou wel leuk vindt. Wat dan fijn is om te onthouden is dat de persoon tegenover je hoogstwaarschijnlijk hetzelfde doormaakt. Met deze gedachte in je achterhoofd, is het daten al een stuk makkelijker. En dat is belangrijk. Hoe makkelijker en meer ontspannen je erin zit, hoe beter het verloop van de date.
Het begin van de date
Laten we eens even teruggaan naar het begin: Je bent op een leuk persoon gestuit (al dan niet via een datingsite) en besluit om deze persoon in levende lijve te gaan ontmoeten. Je kent die persoon al een klein beetje omdat je al vaker per internet of telefoon contact hebt gehad, of je besluit de afspraak te maken op basis van de aantrekkelijkheid van iemands foto. Dit laatste raden wij overigens niet aan. Hoe beter je iemand online al kent, hoe makkelijker de date verloopt.

Als het moment eenmaal is aangebroken hoef je enkel nog te achterhalen of de overige kenmerken en eigenschappen van die persoon bij jou passen. Eigenlijk ga je op zoek naar de ‘klik’. Soms weet je gelijk al of iets werkt en gaat een date vanzelf, maar in veel gevallen kan het even duren. Of er is misschien wel helemaal geen klik.

Datingtips voor de avond
Er is vaak een gezonde spanning waardoor mensen niet direct het achterste van hun tong laten zien. Misschien vindt je het zelf ook wel heel spannend, maar geen nood! Je bent met z`n tweeën en de hebt dus twee geesten om een gesprek op gang te houden. Als het niet van de andere partij komt kun je zelf sturing geven aan je date. Op deze manier kan je jouw date meer op zijn of haar gemak laten voelen. Hieronder staan een paar tips die we met de redactie van Dating Top5 van internet hebben verzameld en die we uit eigen ervaring hebben bijgeschaafd. Ze lijken misschien voor de hand liggend maar dat is vaak zo met goede tips. Je moet er alleen net even op gewezen worden om ze bewust uit te voeren.
 
Goede Klik 
Geen probleem, maak wat leuks van de avond!

Medium Klik
Vertel over jezelf en wat je drijft. Maar ga niet zitten pochen en maak er geen one-men-show van. Als je merkt dat jouw datepartner op bepaalde punten interesse toont in jouw verhaal, vraag dan aan je datepartner verder naar wat hem of haar  bezig houdt en leuk vindt. Weet je even niks meer te vragen houd dan voor het gemak een chronlologische volgorde in je vragen aan. Vraag naar waar een persoon is opgegroeid en naar de middelbare school is gegaan. Je komt dan vanzelf dingen tegen waar je dan op in kunt haken. Waar je eigenlijk op moet letten is dat je date gezellig en ongedwongen wordt. Hierin zit een mooie balans tussen wat jij vertelt en wat jouw datepartner te vertellen heeft. Hou jezelf vooral ook niet vast aan vooraf bedachte vragenlijstjes, maar gebruik ze gewoon als steuntje in de rug indien nodig.

Geen Klik

Oh jee. Het wordt niks. Dat heb je ook wel eens. Het spanningsveld is te groot, of de persoon waarmee je date is gewoon echt niet leuk genoeg. Je kan twee dingen doen: 1) je best om er wat van te maken, 2) of netjes afhandelen en aangeven dat het niks wordt. In beide gevallen is (tactisch) zeggen waar het op staat een hele prettige manier voor beide personen om het op te lossen. Je kan dan meer ontspannen verder en er alsnog een gezellige avond van maken.  Misschien zelfs zo gezellig dat het nog wat wordt ook! …dan is het spanningsveld aan het begin gewoon net iets te groot geweest. Wat ook kan is dat jullie beide tot de conclusie komen dat het niet iets gaat worden. Dan bedank je hem of haar en ga je allebei naar huis. Op naar de volgende date!

Meer Datingtips:
De volgende post gaat over algemene datingtips. Manieren om net iets beter over te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *