De ware al gevonden?

Heb je de ware gevonden? Je kunt aan de hand van acht punten voorspellen of de relatie een lang leven is beschoren.

“Het klinkt allemaal heel logisch, maar de voorspellers zijn nog niet eerder op een rijtje gezet”, zegt Klinisch psycholoog Huub Buijssen uit Tilburg. “Maar geen enkele relatie zal op alle acht hoog scoren. En ook al scoor je hoog, je moet er nog steeds wat voor doen. En als je op alle acht negatief scoort, kun je nog steeds een goede relatie hebben – al is de kans een stuk kleiner.”

Levenslust
Heeft hij genoeg aan zichzelf en is hij met zichzelf gelukkig. Gaat hij ergens voor. Als je partner levenslust heeft, slaat dat op je over, net zoals je somber wordt als híj somber is.

Hoe gelukkig was het huwelijk van de ouders van je toekomstige partner
Als je partner heeft geleerd hoe hij iemand kan steunen, problemen kan oplossen en liefhebben, is hij beter voorbereid. Als hij geborgenheid, veiligheid en liefde heeft gehad, kan hij dat later zelf ook beter geven.

Hoeveel hield je toekomstige partner van zijn eigen ouders
En dan met name die van het andere geslacht. Hoeveel houdt hij van zijn moeder. Hoe was zijn relatie met haar. Als dat botste en knetterde, is de kans dat hij dat met jou herhaalt groot.

Kun je letterlijk en figuurlijk naar hem opkijken
Vrouwen vinden het prettig als hij groter is en als ze trots op hem kunnen zijn. Een opleiding of carrière op minimaal hetzelfde niveau, die van hem liefst iets beter. Mannen hebben graag dat een vrouw hen bewondert. Als de vrouw heel succesvol is, is het vaak moeilijk de relatie in stand te houden.

Dat je ongeveer dezelfde culturele achtergrond hebt
Generatie op generatie worden normen en waarden overgedragen.

Lijken jullie qua karakter op elkaar
Vooral op het gebied van zorgvuldigheid, geweten, vriendelijkheid, verdraagzaamheid en open staan voor ervaringen. Gelukkige stellen gaan trouwens ook écht op elkaar lijken. Ze krijgen dezelfde mimiek en op den duur ook dezelfde lijnen in het gezicht. Meer over uiterlijk en dating?

Gedeelde interesses
Je hoeft niet steeds hetzelfde te willen, maar er moeten raakvlakken zijn. Als je geen gemeenschappelijke gespreksstof hebt, droogt het op.

De mate waarin de toekomstige partner psychisch gezond is
Een op de drie mensen heeft een psychische aandoening, van een onschuldige angst voor de lift tot een drankprobleem. Met lichte gevallen valt te leven, maar de zwaardere leiden vaak tot een onevenwichtige, moeilijke relatie.

Bron: Telegraaf.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *